SR Vloeren, Breda

VLOERRENOVATIE

|

VLOEROPLOSSINGEN

|

REFERENTIES

|

NIEUWS

|

SR VLOEREN

|

CONTACT

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel via email
Print deze pagina

Saneren laad- en losplaats Cargill

Resultaat saneren laad- en losplaats

In slechts 10 dagen was het volledig saneren van de laad- en losplaats van Cargill afgerond. In die tijd is de glucose loadout gesloopt, voorzien van een nieuw RVS afwateringsysteem, afschotvloeren en diverse ucrete vloeren. Een omvangrijk renovatieproject dat we in nauwe samenwerking met onze vaste partners Vissers Sloopwerken, bouwbedrijf Sebze en Nieuwenhuis hebben uitgevoerd. En ook Cargill is voor ons geen onbekende partij. Integendeel...

Cargill

Cargill mogen we tot een van onze vaste opdrachtgevers rekenen. Eerder al hebben we een vloerrenovatie voor de vestiging in Bergen op Zoom uitgevoerd. Dit betrof een renovatie van de industrievloer in de glucosefabriek zelf. Op dezelfde locatie hebben we eveneens de korte en lange baan waarover de glucose wordt vervoerd, de laadstraten, gerenoveerd. Hier zijn onder andere een vloer op afschot met RVS goot, en een Ucrete vloersysteem aangebracht.

Cargill Sas van Gent
Het saneren van de laad- en losplaats is bij Cargill in Sas van Gent uitgevoerd. Op deze productielocatie verwerkt men maïs en tarwe tot zetmeel, eiwitten, glucose en alcohol. Grondstoffen die daarna weer worden gebruikt in producten voor de voedingsindustrie, maar ook in diervoeding, cosmetica, farmaceutische producten en in papier en karton.

Volledig saneren asfalt bestaande ondergrond Verlagen overgang voor aansluiting goten

Inspectie laad- en losplaats

Vanuit de wens de laad- en losplaats van een ander vloersysteem te voorzien, heeft inspectie op locatie plaatsgevonden. Daaruit bleek dat de bestaande ondergrond van circa 20 cm dik asfalt, volledig gesaneerd moest worden. Ook de betonnen overgang van de loadout naar het buitengedeelte diende verlaagd te worden. Dit voor een juiste aansluiting met de nieuw te stellen goten. Een teveel aan hoogteverschil tussen de loadout en de buitenruimte werd daarmee eveneens opgelost.

Aanpak saneren laad- en losplaats

De werkzaamheden zijn gestart met het slopen van de bestaande ondergrond. Daartoe is de 20 cm dikke asfaltvloer ingezaagd en verwijderd. Ook de bestaande afvoergoot hebben we afgevoerd. De betonbalk tussen de glucose loadout en het buitengedeelte, is 20 cm verlaagd. Na het saneren en stellen van het RVS afwateringsysteem, is de wapening aangebracht voor het storten van de nieuwe constructievloer met hybride wapening.

Slopen van het asfalt Het stellen van de RVS afvoergoten Aanleg hybride wapening voor constructievloer

Met staalvezel versterkte betonmortel
Onze eigen met staalvezels versterkte betonmortel SRCEM, hardt zeer snel uit. Om dit proces te bespoedigen is een speciale constructie rondom de nieuwe betonvloer opgezet. De uitgeharde betonvloer is vervolgens met stofarm kogelstralen opgeruwd voor een optimale hechting met het nieuwe Ucrete vloersysteem. Op de laadstraat zelf is Ucrete UD200 toegepast. De aanwezige sokkels tussen de laadstraten zijn aan de zijkanten bekleed met de Ucrete RG en aan de bovenzijde voorzien van Ucrete UD200. Ook is een schuine kim van 5 cm aangebracht bij de aansluiting van de vloerafwerking op de zijkant van de sokkels. Hierdoor blijft er geen water staan tussen wand en vloer.

Tentconstructie voor uitharden betonvloer Nabehandeling betonvloer Schuine kim voorzien van Ucrete RG

Ucrete vloersystemen

Ucrete omvat een serie complementaire vloersystemen, met buitengewone chemische, mechanische en thermische weerstand. Elk systeem heeft unieke kenmerken. Zo kenmerkt de toegepaste Ucrete UD200 zich met een optimale slipweerstand onder de zwaarste omstandigheden. Dit vloersysteem is zeer veerkrachtig en bestand tegen impact van o.a. intensief, zwaar verkeer.

De toegepaste Ucrete RG is een industriële mortel met hoge mechanische sterkte en lage elasticiteitsmodulus. Dat maakt de verticale mortel zeer veerkrachtig en bestand tegen zware impact. Als System Partner van Master Builders Solutions kunnen we tot 15 jaar verlengde garantie op alle toegepaste Ucrete vloersystemen bieden. 

Afwerking laad- en losplaats met Ucrete

Saneren van vloeren

Net als Ruys Vloeren, De Bedrijfsvloer, DR Flexjoint en MR Vloeren behoren we tot de Ruys Groep. Samenwerkende zelfstandige ondernemingen met elk hun eigen specialisme. SR Vloeren is expert in het renoveren en saneren van vloeren. Daarbij hebben we ons gespecialiseerd in renovatieprojecten in de voedingsindustrie. Ongeacht de omstandigheden, eisen, wensen of bijvoorbeeld de bedrijfsprocessen; we regelen het van A tot Z.

Onze meerwaarde bij het saneren en renoveren van vloeren? Kennis, kwaliteit, maatwerk, snelheid én garantie. Meer weten over die meerwaarde, aanpak en oplossingen? Neem dan contact met ons op. Ook voor een nadere kennismaking of het bespreken van een renovatietraject kunt u ons benaderen. 

Publicatiedatum 'Saneren laad- en losplaats Cargill' 19-05-2022.

SR Vloeren B.V.
Ippelseweg 31
4255 HW Nieuwendijk
Nederland

P +31 (0)18 351 53 71
M +31 (0)6 36 03 92 27
E info@sr-vloeren.nl

IBAN: NL74INGB0009196907
BIC: INGBNL2A

BTW: NL85.98.30.937.B01
KvK: 74266578

RENOVATIE VLOER BIJ VERBOUWING BEDRIJFSPAND

Renovatie vloer bij verbouwing bedrijfspand

Verbouwing bedrijfspand? Voor een renovatie van de vloer belt u +31 (0)18 351 53 71. En dat deed ook Van Hessen. Want die weet dat we voor elk vloerprobleem een oplossing bieden.

RENOVEREN PRODUCTIEVLOEREN HESSING SUPERVERS

Renoveren productievloeren Hessing Supervers

Ook bij het renoveren van een productievloer bieden we kwaliteit, maatwerk, snelheid en garantie. We zijn trots op resultaat dat we voor Hessing Supervers hebben gerealiseerd.

VLOERRENOVATIE

VLOEROPLOSSINGEN

UCRETE

NIEUWS

CONTACT

DOWNLOADS

SITEMAP

ALGEMENE VOORWAARDEN

DISCLAIMER

SR Vloeren, Breda

SR Vloeren B.V. is onderdeel van de Ruys Groep B.V.